Β.Παπαδούλη και Ε.Παπανικολάου: Εμβολιασμός ανηλίκων Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας Νέας Σμύρνης Λάρισας

Η 4η TOMY Αμπελοκήπων ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 εμβολιασμούς ανηλίκων Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας Νέας Σμύρνης Λάρισας. Πρόκειται για μια συνεργασία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων με το Δήμο Λαρισαίων, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας -Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών δράσεων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το συνεχές πρόγραμμα παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες, και συγκεκριμένα στην κοινότητα Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, που οργάνωσε και υλοποιεί η 4η TOMY Αμπελοκήπων ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2019 και θα συνεχιστεί έως και το τέλος του 2020, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η παιδίατρος της δομής κα Ειρήνη Σπανού, με τις επισκέπτριες υγείας κα Βασιλική Παπαδούλη και κα Ευσταθία Παπανικολάου, θα εξετάζει και θα εμβολιάζει παιδιά Ρομά κάθε Τετάρτη κατόπιν ραντεβού (μέγιστος αριθμός ραντεβού 10). Τα παιδιά θα συνοδεύονται από έναν μόνο ενήλικα και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει και αντιγριπικός εμβολιασμός ενηλίκων Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Νέας Σμύρνης Λάρισας, στο πλαίσιο παρέμβασης και στήριξης των ευπαθών ομάδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Facebook
Twitter
LinkedIn